En hemlig kalender fylld av överraskningar

Hur många jular och födelsedagar har man inte suttit där, med golvet fullt av redan öppnade paket och en kvardröjande känsla av tomhet? ”Var det inte mer än så här?” kan man inte undgå att tänka, varpå en förlägen rodnad genast färgar ens kinder eftersom man inte får tänka på det sättet. När man är liten är det lite mer okej att öppet visa sin besvikelse över att det roliga är över och att det nu är ett helt år tills man får presenter nästa gång, men i vuxen ålder kan det lätt ge upphov till en del obekväma blickar och pinsamma tystnader.

För att råda bot på den där jobbiga känslan av att en present liksom har ”dött”, finns ett enkelt knep: ge bort en gåva som portionerar ut sin glädje under en lite längre period! En tidningsprenumeration är ett klassiskt sätt, men varför inte ge bort något i form av en upplevelse? Du gör på följande sätt: steg ett är att hitta en fin kalender av något slag, almanacka- eller fickformat bestämmer du själv. Därefter väljer du ut X antal datum under det kommande året, som du helt enkelt markerar med någon form av fantasieggande symbol (hjärta, glad gubbe, stjärna…). Sist men inte minst är det dags att låta kreativiteten flöda och arrangera själva aktiviteterna för upplevelserna, det vill säga det roligaste momentet i hela presenten!

Här kan du spåna loss och välja fritt bland saker som du tycker vore roliga att göra tillsammans med mottagaren för gåvan. Kanske har ni båda drömt om att åka på spa ihop? Eller att haka på en stadsvandring i er egen stad? Varför inte styra upp den där utekvällen eller fallskärmshoppningen som ni alltid har pratat om att göra? Med den hemliga upplevelsekalendern som vapen har du makten i dina händer! Vad du än väljer att fylla den med så finns det ett som är säkert: detta blir till en present som inte bara har minnesvärda upplevelser som tema, utan som också gör att spänning och magpirr får leva kvar lite extra länge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *