En personlig och dagslång tipspromenad

När du ska ge bort en present till någon när och kär, och gärna vill vara lite extra kreativ, då passar upplevelser minst lika bra som hemgjorda tavlor och pyssliga små scrapbookkort. Genom att själv arrangera din egen upplevelsepresent har du maximal frihet och styr över allt ifrån aktivitet till tidsåtgång och kostnad! Dessutom har du en garanti på att du ger bort något som inte är på pricken lik någon annan present i världen. Det enda du behöver är en dos fantasi, en gnutta kreativitet och en trevlig vän som vet att uppskatta påhitt i den här stilen.

En upplevelse som är extra rolig att ge bort är en hemgjord tipspromenad. Beroende på vem som ska få presenten kan du anpassa frågornas tema på olika sätt – huvudsaken är att du väljer saker som han eller hon är intresserad av eller åtminstone uppskattar! Ett populärt koncept är att låta tipspromenaden bestå av frågor med personligt innehåll, i stil med: ”vilken skiva var din hustrus absoluta favorit i tonåren?”, ”vad hette hotellet vi skulle ha bott på i Grekland men som vid vår ankomst visade sig vara fullbokat?” och så vidare. Detta blir till ett utmanande men ändå lättsamt test på hur väl ni känner varandra – personen kommer att vilja springa till nästa fråga av nyfikenhet på vad som komma skall!

Välj ut en fin miljö där promenaden ska äga rum, och sätt upp dina frågor på lämpliga ställen. Kvarteret eller området får gärna vara betydelsefullt för just er – kanske är det en stadsdel ni brukade leka i som barn, eller så är det en plats med mängder av hus i just den arkitektoniska stil som han eller hon tycker extra mycket om? Låt det frågebaserade äventyret avslutas med någon form av rolig aktivitet, för att lämna ett extra gott intryck av din upplevelsepresent. Att bjuda ut mottagaren på lunch, fika eller en öl blir varmt uppskattat och dessutom ett bra tillfälle att tillsammans gå igenom och skratta åt frågornas svar. Oavsett hur du väljer att lägga upp dagen blir detta definitivt en present som mottagaren sent ska glömma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *