Ge bort en sånglektion

big

Det tycks snarare vara en regel än ett undantag, att som barn ha drömmar om att i framtiden bli en stor och populär artist. Många äro de som i liten ålder har stått framför spegeln med ett hopprep som mikrofon, och mimat sig hesa till den ena poplåten efter den andra. För vissa stannar drömmen kvar, och blir kanske till och med verklighet eller åtminstone nästintill. För andra slipas den sakta men säkert ned under årens lopp, och blir allt mindre tydlig och allt mer slumrande. Känner du någon som går och bär på en gammal sångardröm, och som skulle må bra av att få leva ut den en stund? Då är detta den ultimata presenten för dig.

Du ger helt enkelt bort ett presentkort på en sånglektion, som dessutom gäller för två personer. På så vis kan mottagaren ha möjlighet att ta med sig någon mer dit, och slippa känna sig mer osäker än han/hon kanske redan gör. Lektionen leds av en kunnig och peppande sångpedagog, som i sitt bagage har bra med erfarenheter av att lära ut sång till andra. Till att börja med går den lilla gruppen igenom vad deltagarna redan kan, det vill säga vilken nivå de ligger på i nuläget. Utifrån detta börjar man sedan att jobba med olika låtar som passar just dessa nivåer, och här har man möjlighet att själv få välja vilka genrer och tekniker man vill lära sig mer om. En annan fördel med att vara två är att man i arbetet med låtarna kan sjunga i stämmor, och på så vis kompa varandra. En upplevelse som (när det väl stämmer) ger en riktig kick!

Ge bort denna present till en vän eller bekant som du tror har en liten munkavlad Pavarotti eller Beyoncé inom sig. Eftersom kursen inbegriper personliga tips och råd på hur man använder sin röst och hur man kan utveckla den med hjälp av sången, så blir tillfället till en upplevelse som varar mycket längre än lektionens 45 minuter. Den kick och inspiration som sångsessionen bidrar med kommer att stanna kvar och, i kombination med de nyinlärda tricksen, ta deltagaren till en helt ny sångmässig nivå. Kort sagt: en upplevelse som det bara sjunger om!

One thought on “Ge bort en sånglektion

  1. Johanna says:

    Man kan ju också kontakta Musikhögskolan samt kolla anslagstavlor. Medborgarskolan och Folkuniversitetet har också en hel del sångkurser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *